Hellre gå vilse än att leva vilse

Jag heter Annika Palmqvist. En kort beskrivning av mig skulle kunna vara :

”Från stadstjej med siktet mot toppen till skogsmulle med fötterna på jorden”


Min främsta drivkraft i livet är den värdegrund jag lever för:


”Alla människor ska ha en plats i världen”.


Alla människor har en inneboende potential som om den bara får rätt näring kan blomstra och leva i harmoni. Att hitta just sin potential i den värld vi lever nu kan dock stundtals vara problematiskt.


För ett antal år sedan styrde jag och min familj kosan från Helsingborg till Blekinges vackra skogsbygd. Här hittade vi ett lugn och ett livstempo där livskvalitet värderas högre än karriär och materiella ting. Ett liv där mina kreativa sidor får en chans att blomstra.


Jag är i botten utbildad grundskollärare med specialpedagogisk kompetens, musiklärare samt utvecklingsspecialist i barns funktionella utveckling. Jag har arbetat i över 20 år på såväl grundskolan och särskolan samt en kortare period som skolledare på grundskolan.


Framförallt älskar jag att vara ute i naturen. Skogen skänker oss människor lugn och en inre frid. Jag har även sedan barnsben ett stort musikaliskt intresse och utövat musik genom hela livet i körer, orkestrar och i min yrkesroll. Dessutom har jag de senaste åren fått ett nytt intresse i odling och självhushållning.


Jag önskar att vara en tillgång för att såväl utveckla Blekinges levande landsbygd för alla dess invånare som att kunna vara ett stöd gällande föräldraskap, barns utveckling samt att skapa ännu en naturlig knutpunkt i bygden.